Stránky

neděle 25. srpna 2013

Když vám setr přeroste přes hlavu

Minulý týden jsem na měření trochu pozapomněla, takže informace dodávám až teď. Artík se dostal na 49 centimetrů a váží už 14 kilo. Je tak těžký, že ho už ráno jen s obtížemi vynáším z pelíšku ke dveřím, kde se chystáme ven. Stolička, na které jsem mu udělala provizorní metr už nám skoro nestačí a budu se muset dokopat s přepsáni onoho metru někam na zeď.

Tím pádem taky musím pořídit nové navíjecí vodítko. To, které používáme teď je po Jessy a je do 15 kilo. A vzhledem k tempu, jakým Artík roste, už máme nejvyšší čas. Sice moc netahá a asi by ho udrželo i déle, ale škoda ho zničit.

Společně s tím jak Artush roste, pomalounku přidáváme na porcích. V době vývinu sežere větší porci, než až bude dospělý. Misky zatím kompletně vyluxuje, takže s nežravostí problémy nemáme. Už spořádat 13,5 kilový pytel granulí a na cestě máme další. Zkusíme jinou značku, snad stejně kvalitní - jen určenou přímo pro štěňata velkých plemen. To staré bylo pro všechna plemena.

Společně s tím, jak náš setřík roste vyvstávají nové problémy. Už totiž vyskočí předníma packama na linku či stůl a hledá si něco dobrého. Tresty nepomáhají, takže jedinou obranou je nepouštět ho do kuchyně. Případně být ve střehu. On přesně pozná, kdy nedáváme pozor, a už je nahoře a uždibuje. Dneska třeba ukousl kus z babiččina dortu.


Žádné komentáře:

Okomentovat