Stránky

neděle 21. září 2014

BOD z Budějic - aneb jak se den z "úplně na nic dne" změnil v "ten nej naší výstavní kariéry"

Neskutečný! Ráno vstávačka ve 3 ráno - a zatímco jsme celí rozespalí s velkou rezervou vyrazili na vlak - najednou jsme v půlce cesty zjistili, (resp. já zjistila, Artymu je to jedno), že to za tři minuty odjíždí. Vyrazili jsme tryskovým sprintem na dráhu a vlaku stihli tak akorát zamávat.
Málem jsme ho stihli. Nakonec jsme tedy ve 4 ráno stáli po tmě na vlakáči a další vlak jel až za dvě hodiny. Následoval zoufalý telefonát chovateli - neváhal a vyskočil z postele a jel pro nás z Pardubic až do Ústí a pak hurá směrem na Hradec Králové a pak do Českých Budějovic. Měli jsme děsné zpoždění, zapomněli půlku vybavení a ke kruhu dorazili pět minut před začátkem vystavování. A samozřejmě jsme šli jako první.
Rozhodčí byl férový a vždy skvěle naladěný pan doktor Šimek. Artík se mu líbil, dostal hodnocení V1, CAC a nádherný posudek s lehkým pozastavením nad Artyho zbarvením. Chvíli potom si vybojoval další titul - CACIB. A pak už jsme jen čekali na to, která fenka půjde proti Artíkovi o BOBa - byla to krásná bílo oranžová fenka - oba skvostní - ale osud nám přál a náš černý kluk vyhrál vítěze plemene. Handlovala ho Jitka Svobodová, které tímto velmi děkuji.



Za trest, že nám ujel ten vlak jsem musela vyrazit na velký nákup - vodka, džusy, párty kelímky a led. A pak jsme rozjeli párty ve stylu: ožereme handlerky, kdy se role barmana ujal Jarda.
Bla bla blaaa... koupila jsem Artymu luxusní plyšovou pískací veverku - o zábavu tak měl postaráno.
A pak už to, proč čtete tento článek - závěrečné soutěže. Tahle výstava je opravdu velká - dnešního dne se zúčastnilo tak 1600 psů (můj odhad) a Arty patřil mezi ty nej a reprezentoval anglické setry v VII. skupině FCI. Rozhodčím byl milovník setrů a dlouho se rozhodoval mezi úchvatným gordonem Zirem z Houbické stráně, kterého předváděla Jitka. Můj angličánek se tak po dlouhé době vrátil do rukou Kláře Babové (se kterou vyhrála např. Lara od Petra Strákoše nejkrásnější mladou fenu na výstavě v Liberci vloni). Se setry to umí a Artík se tvářil stejně nadšeně jako když běhá s Jitkou.
Zvládli to skvěle - tak neskutečně moc skvěle - že je pan rozhodčí poslal na bednu a to hned na první místo! Arty opět vyhrál BIGa - tedy vítěze skupiny.
A pak už tu byl boj o BODa - best of day - tedy vítěze celé dnešní výstavy. Byl to lítý boj, ale Arty s Klárou byli neskuteční - uvidíte sami až bude video a když paní moderátorka vykřikla, že vítězem dnešní výstavy se stává zástupce VII. skupiny FCI anglický setr - málem to se mnou seklo. Ale tak jsem si to běžela vyfotit společně s profi fotografy a až jak jsem stála mezi těmi profíky a sledovala sebevědomého Artushe, jak si tam tak sedí - a stojí - s ledovým klidem všem ukazuje, že na to prostě má.
Vyhrál úchvatné ceny. Máme čtyři překrásné poháry, pytel granulí a dárkový balíček plný hraček, mlsíků, konzerv a super velkou plechovou misku - kterou jsem plánovala pořídit, protože se Arty rozhodl jíst jen jednou denně a to večer - dřív prostě nechce. Tolik cen jsme ještě neviděli (a taky jsme teda nikdy nevyhráli tak obrovskou výstavu). A asi už ani v životě nevyhrajeme - takže si užíváme každý moment tohoto skvělého dne - Arty si Jardovo odpuštění za ranní cestu do Ústí opravdu statečně vybojoval. Dokonce máme dovoleno si nechat ujet vlak častěji.
Byl to vážně super den. Je nám ctí stát na bedně se Zirečkem, který je prostě úžasný, tím víc si tohoto vítězství vážíme.
Zítra musíme do Budějovic znovu - takže běžím načerpat síly - a ráno zase koupat a fénovat - ať jdeme do boje o vítěze celé výstavy v té nejlepší formě. Držte pěsti, co to jen půjde. Video bude co nejdříve.
Dobrou noc...

Žádné komentáře:

Okomentovat