Stránky

neděle 4. května 2014

Speciální výstava ČPSK Brozany nad Ohří

Video si dejte více nahlas, aby vám neunikly posudky od pana Buby.


V Brozanech nad Ohří se konala Speciální výstava Českého Pointer a setter klubu. (1. 5. 2014) Úžasné okolí, na začátku byla přednáška o výstavách v podání Jaroslava Šedy a Jitky Svobodové. Pak jsme se již přesunuli ke kruhu, byl jen jeden a posuzoval pan rozhodčí Petr Buba, který je známý tím, že posudky říká nahlas, aby i diváci měli nějaký požitek z výstavy.
Artush snad prvně měl konkurenci hned ve třídě - stál proti němu Jethro Morrison, kterého vlastní hokejový brankář Dominik Hašek. Krásný oranžový pes stál proti našemu černému. Panu Bubovi se však Artík moc líbil a nenašel žádné chyby a tak vítězství dal našemu broukovi.
Posudek: Výška: 64 cm, Oko: tmavé, Chrup: úplný, Skus: nůžkový. Černobílý 1 rok starý, krásné samčí hlavy s dobrým závěsem, ve všech částech krásně osrstěn, dobře nasazená a nesená vlajka, obdélníkový rámec, elegantní pohyb, klidná povaha.
Kdo mě zná, tak chápe, jak nadšená jsem byla z konečně dlouhého posudku, navíc tak krásného.
Artík získal V1, CAJC. A tento třetí CAJC znamená, že splnil čekatelství na junior šampiona.
Postoupil do souboje o BOBa, ale na to byl podle pana rozhodčího ještě mladý a musí si počkat a zmohutnět.
V závěru šel o vítěze výstavy, ale běžel špatně a už se mu prostě nechtělo - takže vyhrál jiný pejsek.
Při této příležitosti jsme šli ještě i na jarní svod a takto jsme dopadli: Typ: typický, Zbarvení: vícebarevný, Síla kostry: silná, Chrup: úplný, Skus: nůžkový, Kvalita srsti: standardní, Povaha: klidná, Výška 66 cm, Barva oka: tmavá, Ucho - normální, Čenich - normální, Rozhodčí: Simona Svatoňová
Celá výstava byla opravdu super. Pohoštění od pořadatelů opravdu potěšilo. Trochu to kazilo měnící se počasí, ale i tak jsme to zvládli a žádný velký liják nás nepostihl.
Popovídala jsem si tam se spoustou fajn lidí a probrali jsme všechno od úpravy po lov a další psí záležitosti. Moc se mi to líbilo a snad se příště zúčastníme více takových akcí.






Žádné komentáře:

Okomentovat