Stránky

čtvrtek 8. května 2014

Neuvěřitelný BIS v Mladé Boleslavi

Dnes jsme vyrazili do Mladé Boleslavi na další výstavu. Ještě ráno mi Jarda říkal, jak na této výstavě nikdy žádné velké ocenění nezískali. Tvrdila jsem mu, že je čas to prolomit a i když jsem tomu sama nevěřila - stala se neskutečná věc. Ale hezky po pořádku.
Koupili jsme Artíkovi hrabičky na česání, protože už byl fakt neupravený a má včerejší koupel to zachránila jen zpola. Takže jsme česali a česali - pak Jarda objevil dvě úžasné dámy, které se do Artyho dobrovolně pustily a udělaly z něj nádherného psa. Dostala jsem spoustu dalších rad a doporučení, které si beru k srdci a pak už se šlo běhat.
Výjimečně jsme nešli ráno, ale až skoro na konci posuzování. To čekání bylo nezvyklé. Nicméně pan rozhodčí Němec dal Artymu V1, Vítěze třídy mladých a protože neměl konkurenci tak i Nejlepšího mladého jedince.
Potom se v kruhu ukázala Artushova maminka Donička ve třídě šampionů a oranžová fenka ve veteránech - proti oběma těmto fenám šel můj černobílý kluk o Vítěze Mladé Boleslavi - a vyhrál! Obě je porazil. Celou dobu ho měla pod taktovkou Jitka Svobodová a při souboji tří angličanů se v kruhu k údivu všech objevil i náš pan chovatel, který musel vzít Donu.
Posudek zněl: Mladý pes s výraznou hlavou, výborný hřbet i hrudník, standardní srst, postoj i pohyb výborný.


 Užili jsme si obědovou pauzu a pak už přišlo velké finále.



Pózička s medailí za Vítěze třídy mladých

Potom už začaly závěrečky. Prvně Arty běžel v VII. FCI za mladé - a vyhrál! Postoupil do finále juniorů o nej mladého psa výstavy a umístil se na úžasném 3. místě!! JUN BISe posuzoval pan Václavík.


Protože můj setřík získal i titul Vítěz MB, účastnil se velkých závěreček s dospělými psy - opět začal v VII. FCI a tam získal 1. místo! - tuto kategorii posuzoval opět pan Václavík, kterému se Arty evidentně moc líbil.


Stala se neuvěřitelná věc - Artush se ve svých 11 měsících dostal mezi nej 11 psů celé výstavy. Nikdo nečekal, že by to opravdu mohl vyhrát. Jitka šla nakonec handlovat Viktora Kunu - vipeta - a Artík se dostal do rukou Lindy Hodové, se kterou se nikdy neviděl. Evidentně si padli do oka, protože poslouchal jako hodinky a pěkně stál.
Pan rozhodčí Řehánek všechny důkladně prohlédl a pak je poslal do vedlejšího kruhu. Napětí se dalo krájet, když paní moderátorka oznámila, že vítězem celé výstavy a titul BIS (Best in show) získává pes ze skupiny VII. Anglický setr - začali jsme výskat! Ještě teď mě bolí hlasivky. Artush Mandygold - v tak nízkém věku a s mizernou úpravou srsti, na rychlo dohnanou přímo na výstavišti a s handlerkou, kterou nikdy neviděl a ještě v hale, kde mu to moc nejde - vyhrál celou výstavu!!


Profi foto vítěze od Martiny Trávníčkové



Pan chovatel Jaroslav Šeda a pan rozhodčí Václavík

Po příjezdu domů


A nakonec video!!



Žádné komentáře:

Okomentovat