Stránky

neděle 1. prosince 2013

V poli se Safi a Andym aneb pokus o kontakt se zvěří

Minulou neděli, 24. 11. 2013, jsme vyrazili s Artíkem vlakem na výlet za naším chovatelem panem Šedou, který nás vzal na výlet za chovatelkou jeho psů, paní Kocúrovou. Cesta byla dlouhá, ale pan průvodčí nás nechal bez košíku, takže únosná. Arty dokonce zapózoval pro své čtenáře.



Přijeli jsme do pole a hned pustili Artíka k Safince paní Kocúrové a Andymu pana Šedy. Tahle trojka se tak dlouho hledala, až se našla. Hned si padli do oka a byli z nich kamarádi. Proháněli se po poli a na Artushovi bylo vidět, jak obrovkou radost má z toho, že se konečně může vyběhat se stejnými psíky jako je on sám. Celkem svým starším příbuzným stačit a nikdo si z něj nedělal hračku, jako to dělá Dixy. Takže si to velmi užil.


 Po dovádění přišlo na řadu focení a pózování... Artík je celebrita, takže je zvyklý. Prostě je nejkrásnější, o tom není sporu :-)





Po zábavě přišla práce. Safi s Andym něco vycítili a krásně vystavili. Jen Artík celou tu věc úplně nepochopil a nadšeně běhal kolem téhle dvojky dokola a nějaké pachy ho nemohly vykolejit. Takže zatímco zkušenější černobílá dvojka postupovala zkušeně vpřed a ukazovala na bažanta, Artush se nechytal a běhal a běhal jako blázen.





Nakonec přecejen Andy došel až k bažantovi a Artík mu pomáhal s vyplašením. Tak alespoň si k bažantovi čichnul. Třeba v sobě nějakého loveckého ducha ještě objeví.



* pozn. Za neodborný popis loveckého výkonu Safinky a Andyho se majitelům i čtenářům omlouvám - my to natrénujeme :)

1 komentář:

  1. Moc krásné fotečky! Je vidět, že si to nejen Artík krásně užil. Super!

    OdpovědětVymazat